Therapieën

Bloesem remedies

Er bestaan honderden Bloesem remedies, gemaakt van verschillende bloemen en bloesems, elk met een eigen energie, thema en werking.
Elke remedie heeft effect op een bepaalde gemoedstoestand die bij een dier in disbalans is geraakt.
Vaak gaat het om een emotie of energie die geblokkeerd is geraakt; een dier kan afgestompt zijn door een nare ervaring in het verleden, maar een dier kan ook te overdreven op een prikkel reageren, te angstig zijn of te onzeker.
Een dier met zo'n disbalans raakt in een vicieuze cirkel terecht waar het zelf niet goed uit kan komen.
Uiteraard is een juiste begeleiding van de eigenaar erg belangrijk, veel gedragsproblemen kunnen voortkomen uit een verkeerde training, maar soms is het nodig het dier een extra duwtje in de goede richting te geven om het dier zelf van binnenuit in beweging te krijgen.
Hierbij kunnen de Bloesem remedies prachtig hun werk doen, ze helpen om de blokkade op te heffen en energie weer in beweging te brengen.

Fytotherapie

Bij Fytotherapie wordt er gebruik gemaakt van kruiden als geneesmiddel.
Er zijn heel veel verschillende kruiden met elk hun eigen specifieke werking, ook al werken kruiden voornamelijk op het fysieke niveau toch wordt er bij kruiden gekeken naar welk kruid het beste bij het type dier past.
Kruiden kunnen gegeven worden als thee, tinctuur, poeder, tabletjes, maar ook vers aan paarden en knaagdieren.
Vooral bij herbivoren zijn kruiden een belangrijke basis in een natuurlijke en gezonde voeding.
Kruiden worden ingezet bij allerhande problemen aan het spijsverteringssysteem, luchtwegen, urinewegen, gewrichten en nerveuze problemen.
Ook kunnen kruiden goed helpen bij langslepende chronische klachten ter ondersteuning van het lichaam.

Aroma therapie

Bij deze therapie wordt er gebruik gemaakt van essentiële oliën, zij bevatten de essentie (ziel) van de plant waarvan hij gemaakt is.
Ze worden ook wel etherisch genoemd.
Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden toegepast en er zijn dan ook meerdere manieren om hun geneeskrachtige werking te bewerkstelligen.
De oliën kunnen uitwendig gebruikt worden om onderliggend weefsel (spier, pees, huid) te stimuleren en de genezing van beschadigd weefsel te bevorderen, ze werken helend en ontsmettend bij wonden.
Sommige oliën kunnen voor specifieke aandoeningen inwendig gebruikt worden (nooit puur innemen!).
Maar de belangrijkste werking is wel de inademing van de sterk geurende oliën.
Op deze manier geven essentiële oliën verlichting bij luchtwegproblemen maar ook op mentaal en emotioneel niveau kunnen ze wonderen verrichten bij aardingsproblemen, onzekerheid, chaos, gebrek aan structuur, angst en trauma's.
Veel dieren kunnen zelf heel goed een voorkeur geven aan een bepaalde olie, tijdens een consult laat ik, indien nodig, het dier zelf aan een aantal oliën ruiken om te zien welke hij zelf kiest.

Schüssler celzouten

Celzouten worden gemaakt van lichaamseigen bio-chemisch minerale-zouten.
Het zijn belangrijke bouwstoffen van alle cellen in het lichaam.
Door stress, ziekte, gebrekkige voeding, maar ook door intensief werken en sporten kunnen er tekorten op celniveau ontstaan wat zich uit in zeer diverse klachten. De Schüssler celzouten kunnen dit tekort weer aanvullen.
De celzouten worden in het mondslijmvlies opgenomen, dus zelfs bij dieren waar er problemen in het spijsverteringsstelsel aan de orde zijn kunnen de benodigde stoffen toch goed op de juiste plek terecht komen.
Het heeft dus een andere manier van aanvullen dan voedingssupplementen, deze komen in de maag en darmen terecht waar wordt uitgemaakt welke stof er wel of niet het lichaam binnenkomt.

Homeopathie

Homeopathie werkt volgens een vast basisprincipe: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat dezelfde verschijnselen te genezen.
Op deze manier help je het lichaam om zelf het oorspronkelijke evenwicht te herstellen.
Een mens of dier krijgt een duwtje om zelf van binnenuit te genezen, de eigen kracht wordt aangesproken en op deze manier druk je niet alleen de symptomen de kop in, maar herstel je waar de fout zit.
Homeopatische middelen worden gemaakt van planten, bomen, bloemen, stenen, mineralen, metalen en soms zelfs van dierlijke producten.
Door de stof te potentiëren wordt de geneeskrachtige werking versterkt zonder schadelijke bijwerkingen te veroorzaken.
Een homeopatisch middel wordt gekozen op de specifieke toestand van het dier, het middel moet passen bij het individuele dier met zijn eigen mentaal/emotionele beeld en karakter.
Disbalans en ziekte uit zich bij iedereen op een andere manier.